1. Segern som sparar minst 50 000 kronor

Att det lönar sig att vara medlem i LRF bevisades även denna vecka. Efter ett par års lobbyarbete backar nu Lidköpings kommun på avgiftskravet för avlopp som djurgårdar inte använder. Carl-Fredrik Svederberg, ordförande i kommungruppen, berättar i Land Lantbruk  

2. Mässor i massor

Mila-mässan i Malmö och Ostfestivalen i Stockholm pågår för fullt den här helgen. På måndag är det dessutom mässan Lokala affärer i Skellefteå som redan är en succé.
- Vi har varit tvungna att neka producenter eftersom det blev fullt i lokalen, säger Gunnar Forsgren, företagsutvecklare på LRF Västerbotten.

3. Bombmurklor, skogsbruk & insta

Skogen har verkligen varit i fokus. Helena Jonsson var i Bryssel och betonade vikten av det hållbara svenska skogsbruket
I Stockholm hölls ett seminarium om Bombmurklemålet och i en TT-intervju var LRF Skogsägarnas ordförande, Sven-Erik Hammar tydlig med att naturreservat inte är lösningen på klimatutmaningen. Dessutom har LRF startat instagramkontot LRF Det goda ägandet.

4. Hot och möjligheter

Bankskatten hotar landsbygden, skriver LRF i ett remissvar. Ett annat hot mot landsbygden är rivningen av kopparnätet. Men i veckan kom ansvarig minister Peter Eriksson med hoppfulla besked.

5. ... och så var det mjölkdebatten

Nej, mjölk är inte farligt. Missade du TV4-inslaget så får du en ny chans här.