1. Veckans vinnare

Anette Gustawson, Norrtälje, hyllades för sin debattartikel av Vi-skogen. "Den klart mest engagerande klimatartikeln 2016", skrev de.

Per Eriksson, Väse, vann kampen om diket

Familjen Kristoffersson, Lund, vann mot mark- och miljööverdomstolen: En seger för alla svenska lantbrukare, sa Anna Kristoffersson efter beslutet.

Dessutom har de första tjurarna i projekt Romeo delats ut.

2. Veckans hyllning

Kommer från Mats Calla från Teg. Han var en av många Ica-handlare som deltog på Lokala Affärer i Skellefteå. Han uppmanade köttbönderna i Umeå att lyfta blicken från sina gårdsbutiker och köttlådor, till att börja sälja till matbutikerna,

– Vi vill verkligen handla lokalt kött. Bönderna sitter på en guldgruva i dag och kan bestämma priset. Varenda handlare vill ha lokala produkter!
Läs mer här

3. Sök, sök, sök

Mjölkföretagare, nu kan ni söka EUs mjölkstöd
Hästföretagare, nu kan ni söka stipendiet Årets Hästarbetsplats
Diko- och ungnötsproducenter, gå ERFA-kursen och bli en vassare företagare.

4. Landsbygdsministern besökte Ydre

Bredband, naturbruksutbildningar, självförsörjningsgraden, sena EU-stöd, arbetsgivaravgifter, busslinjer, slitageavgifter och landsbygden möjligheter till service. Det hann LRFs kommungruppsordförande i Ydre, Niclas Gustafsson ta upp med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht under ministerns besök.

5. Skaraborg-ungdom ryter till

Maja Mårtensson, som sitter i styrelsen för LRF Ungdomen i Skaraborg ryter till angående handlingsplanen för livsmedelsstrategin: Vi tycker inte det är regeringens ensak att bestämma hur vi ska odla vår mark. Vi vill odla det som marknaden efterfrågar, skriver hon i den här debattartikeln.