För andra året i rad ska Årets unga bonde utses. 

Förra året vann Jessica Birgersson, 31 år och mjölkbonde från Ramnered utanför Vänersborg förstapriset.

Nu söker vi fler lantbrukare som är 35 år eller yngre och som antingen äger, står i begrepp att överta eller ska starta ett lantbruk med fokus på livsmedelsproduktion. Du har en affärsplan med fokus på hållbarhet inom såväl ekonomi, etik och ekologi.

Du kan nominera dig själv eller någon annan som du tycker borde vara med (den som du nominerar får en förfrågan om att gå in och fylla sin Årets Unga Bonde-ansökan).

Anmäl dig själv eller en kompis!

LRF Ungdomen genomför Årets Unga Bonde tillsammans med McDonald's. Här anmäler du dig själv eller någon annan: åretsungabonde.se.

Förstapriset går till den lantbrukare som genom sin affärsplan visar på en idé eller vision som kombinerar hållbarhet och lönsamhet. En jury bestående av bland annat representanter från McDonald’s, LRF Ungdomen och LRF Konsult utser vinnaren. Vinstsumman ska investeras i verksamhet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

De fem främsta får stöd av LRF konsult för att utveckla sin affärsverksamhet och topp 15 får gå ett program på McDonald’s Business School för att utveckla sitt personliga ledarskap.

Priser:

1:a pris: 100 000 kr, affärsstöd av LRF Konsult och 3-dagars kurs i Personligt ledarskap på McDonald’s Business School i Stockholm
2-5:e pris: Affärsstöd av LRF Konsult och kurs Personligt Ledarskap på McDonald’s Business School
6-15:e pris: Kurs i Personligt ledarskap på McDonald’s Business School.