- Att jobba inom det gröna näringslivet är inte som de flesta tror. Vi vill tvätta bort bilden av en sur gubbe med grep, och visa att det är en framtidsbransch fylld med möjligheter, berättar Pernilla Åkerström-Frid, projektledare för Jobba Grönt, som är en gemensam satsning av LRF och SLA.

- Förutom att vi nu använder oss av fem välkända youtubers i Challenge: Jobba Grönt har vi också har byggt upp en helt ny web där man bland annat hittar information om alla yrken som finns inom det gröna näringslivet samt har ett gäng unga ambassadörer som är ute på skolorna och ger eleverna en bild av det gröna näringslivet bland annat genom , fortsätter Pernilla.

På onsdag, den 17 maj, är det dags för den välkända youtuber-profilen Kammi att komma till en mjölkgård utanför Götene i Västergötland . Dagens äventyr filmas och läggs sedan ut på Kammi youtubekanal.

- Vi har en riktig rolig utmaning till Kammi och hoppas att hon under den här dagen kommer få en ny bild av hur det är att jobba som bonde, säger mjölkbonden Emilia Astrenius Widerström som ska vara Kammis bonde-mentor under dagen.

Tidigare har den FIFA-spelande youtubern GG Frolle (nominerad till årets gamer) och den vloggande hästtjejen Nellie Berntsson testat livet som skogsbonde respektive lantbrukare på grisgård. Resultatet kommer inom kort komma upp på deras youtubekanaler och på Jobba Grönts instagram och facebook.