Susanne Lundgren är ansvarig för företagsutveckling på LRF. Hon berättar att Målstyrning har ett lite annat upplägg än övriga utbildningar.

– När man har tittat på introduktionsfilmen  och bestämt sig för om det här är något man kan ha användning för, så skriver man in sig och får sedan en övning varje dag i tre veckor. Det handlar om ett mejl på morgonen med en fråga att fundera över, och inspiration i form av en miniföreläsning på mindre än två minuter.

Tanken är sedan att man genom att skriva in ett svar i ett formulär till sist har utformat sin egen handlingsplan med mål och delmål. Denna genereras som en pdf-fil.

– Egentligen är det ju bara ett sätt att strukturera de tankar och planer man har kring sitt företagande. Vi uppmuntrar också till att diskutera med ett bollplank. Helst någon utanför företaget och det är inte heller fel om det är någon i en helt annan bransch.

Utbildningen Målstyrning knyter ihop säcken med alla andra utbildningar som LRF Företagarakademi har tagit fram: Affärsmannaskapets grunder, Ekonomistyrning, Riskhantering, Försäljning, Resurseffektivisering, Försäljning och ljudböckerna Ägarskifte, Samarbete och Förhandlingsteknik. Samtliga finns på lrf.se/foretagarakademin.

– Alla utom fyra är exklusiva för LRFs medlemmar. Skulle man plocka ihop det här utbildningspaketet själv skulle det kosta en hel del, nu ingår det i medlemskapet, säger Susanne Lundgren.