Varför ställer LRF upp i ett arrangemang som har en stark agenda mot animalieproduktion?

- För att inte vegansidan ska stå oemotsagda. Även om alla deltagare troligtvis är vegetarianer/veganer så finns det säkert de som går att påverka, säger Hilda.

Vad är din taktik inför paneldebatten?

- Jag har debatterat under många år mot veganer, och min taktik är alltid att vara saklig, hålla mig till fakta, inte provoceras utan svara på frågor/påståenden så lugnt det nu går. Det är mycket lättare för vegansidan om vi inte är med, att prata om ”köttätarna” som ”onda”. Är vi med och dessutom varken är arga, otrevliga eller osakliga så finns det alltid en del av publiken som blir positivt överraskade. Det är en återkommande reaktion efteråt.

LÄS OCKSÅ: Så jobbar LRF kring kött, klimat och vego

Har LRF någon gemensam ståndpunkt med de övriga?

- Ja, det är att tillgången på svenska vegetabilier för humankonsumtion måste öka. De konsumenter som väljer vegansk kost måste kunna hitta ärtbiffar och bönburgare från Sverige överallt, istället för att hänvisas till sojaprodukter.

LÄS OCKSÅ: Välj Svego

Vegoforum arrangeras av Svensk mat och miljöinformation. Förra året deltog 600 personer och i år räknar arrangören med ännu fler deltagare. Svensk mat och miljöinformation har en stark agenda mot animalieproduktion.