KR-Energiförvaltning kontaktar nu lantbruksföretag och förklarar att de har tecknat ett nytt elavtal för ert företag. De använder sig av Svensk Kraftrevisions och Kraftrevision Lantbruks kundregister. De påstår, när de ringer, att de hade fullmakt från 2014 men först nu hör de av sig om att teckna avtal. 3 månaders bindningstid och 36 månaders uppsägningstid. Erbjudandet måste bestridas inom sju dagar och de dagarna har redan passerat ut då brevets datum var den 11 februari och breven har kommit nu. 

Här kan du säga upp fullmakterna. Bekräftelse skall komma inom fyra dagar. 

Vi uppmanar alla att läsa noga innan man skriver på något och om man är det minsta osäker bör man fråga någon om råd. 

Agera direkt

Om du får en faktura för någonting som du inte har beställt eller som du har blivit pålurad måste du agera. Många drabbade blir mycket oroliga, speciellt om de blir hotade med inkasso, betalningsanmärkningar, Kronofogden etc. Därför betalar de i stället för att bestrida kraven, vilket medför att bedragarna lyckas med sitt bedrägeri. Så länge det är lönsamt kommer dessa brottslingar att fortsätta lura företag och privatpersoner.

Polisens tips

Stockholmspolisen har tagit fram en detaljerad instruktion i samverkan med ett antal myndigheter och företag för att hjälpa dem som drabbats av bluffakturor. Det är viktigt att avdramatisera hur det går till att bestrida bluffakturorna. I de flesta fall behöver man inte vara orolig om man agerar på rätt sätt.

Här hittar du Polisens instruktion för hur du ska göra.

Har du fler frågor? Kontakta medlemsservice.

LÄS MER I LAND: Sune polisanmälde elbolaget