Den 28 januari väljs LRFs vd Anders Källström in som ledamot i den Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien genom en ceremoni i Stadshuset i Stockholm.

- Jag är oerhört stolt, det är ju inte vem som helst som blir invald i akademin. Tänker jag på min livs resa så blir jag väldigt rörd, säger Anders Källström.

Blev vd för LRF 2009

Anders barndomsdröm att bli bonde gick i bitar när kommunen exproprierade familjen Källströms mark. I 25 år jobbade han för att återställa gården och har nu kunnat lämna över den i gott skick till nästa generation. Men det är för sina insatser under sina, hittills, åtta år som vd för LRF som han nu får hedersuppdraget att bli ledamot i KSLA, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

- Jag har ägnat hela mitt liv åt jordbruks- och skogsfrågor, även när jag var kommunalråd, och känner stor kärlek till näringen så det här är min hemmaplan. Trots att min barndomsdröm gick i kras så blev ju livet rätt bra ändå, säger Anders Källström.

KSLA bildades 1811

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien är en fri och oberoende organisation som arbetar med jordbruk, trädgårdsbruk, livsmedel, skog och skogsprodukter, fiske och vattenbruk samt miljö och naturresurser. Långsiktig och förnuftig hushållning med våra naturresurser är ledstjärnan i arbetet.  Akademien bildades 1811 av kung Karl XIV Johan och därför sker ceremonin alltid på Karl-dagen den 28 januari. Platsen som ledamot är personlig och gäller livet ut.