Anna, hur var det att göra dokumentärserien om Bondens barn?
- Det var ett drömprojekt för alla oss som jobbat med det här. Vi brinner för det svenska lantbruket och att på ett praktiskt sätt få vara med och bidra till att på ett positivt sätt förändra bilden som barn har av livet på landet och hur det moderna svenska jord- och skogsbruket fungerar är något som vi verkligen ville göra.

Vad är syftet med serien?
- Det är att visa hur livet på en bondgård kan vara genom ett barns ögon, och att visa hur fantastiska, driftiga, snälla, roliga och duktiga barn som växer upp på landet ofta är. I grunden handlar det om att vi vill ge det gröna näringslivet attraktionskraft. Barnen ska bli sugna på att bo på landet och att jobba inom det svenska lantbruket. Genom att visa allt det här positiva hoppas vi också kunna höja statusen på skolgården för alla bonnabarn. Det ska vara lika coolt att vara duktig på jordbruk som att vara duktig på hockey eller fotboll!

Det ska vara lika coolt att vara duktig på jordbruk som att vara duktig på hockey eller fotboll, tycker Anna Ross, idéskapare till Bondens barn.

LAND LANTBRUK: Exotiskt att möta lantbruksbarn

Vem kom på idén?
- Den här iden har jag gått burit ett tag, inspirerad av alla fantastiska barn som jag träffat när jag varit ute på gårdar i andra ärenden.

LÄS MER: Gör Bonden i skolans tulpanquiz

Hur har filmerna mottagits?
- Vi har fått väldigt många positiva kommentarer! Människor blir imponerade av Harry och tycker att bilderna är fina. Eftersom filmerna i första hand är producerade för att användas i skolan blir man så klart extra glad över de positiva kommentarerna från lärare, en skrev: Nu blev det lätt att vara lärare. Äntligen en riktig film om hur stora delar av svenskt lantbruk ser ut.

FILM 1: Harry om tjurskallar och fårskallar

Vad blir nästa steg?
- Det är inte bestämt, men om vi skulle få möjlighet att göra om det här med en ny säsong vet vi i alla fall att det finns intresse från flera barn som vill vara med, förslagen har redan börjat droppa in! 

FILM 2: Wilma går på ridskola med sin ko!

FILM 3: Vi badar och åker skridskor på vår bevattningsdamm