För drygt ett halvår sedan, strax innan semestern, lanserade LRF Media sin nya digitala tjänst, med mer medlemsexklusivt material och den dagliga omvärldsbevakningen Svepet. Joel Linderoth är publisher för Land-titlarna på LRF Media och ser nu att satsningen börjar ta fart.

- Det är fler och fler som väljer att läsa även det exklusiva LRF-materialet och vi ser en ökning av LRF-inloggningar varje dag nu, säger Joel Linderoth.

Vilken typ av material är mest efterfrågat?
- Bland annat material om äganderätten, de internationella utblickarna och rapporteringar om förändringar i råvarupriserna.

Hur går det för omvärldsbevakningen Svepet?
- Det är fler och fler som upptäcker det, loggar in och får den dagliga uppdateringen. Har man väl börjat prenumerera så slutar man inte, för många har det blivit en stark daglig rutin och det är precis det vi hoppas att det ska bli.

Kommer det utvecklas ännu mer?
- Ja, vi jobbar hela tiden med att göra materialet bättre och mer attraktivt och ser till att artiklarna och kommentarerna når så många intressegrupper som möjligt. Vi har gjort en del förändringar redan och mer är på gång – under våren kommer vi utveckla även Svepet ytterligare.

Louise Carlsson Örning, redaktör för Svepet och Joel Linderoth, publisher på LRF Media.

Louise Carlsson Örning är redaktör för den medlemsexklusiva satsnigen Svepet och får många positiva reaktioner från läsarna.
- Folk säger att de gillar blandningen på nyheterna, det är lite av varje och ändå relevant. Grejen med Svepet är att man får ett handplockat urval som är gjort för att passa just den som är LRF-medlem.

Vilken typ av material funkar bäst?
- Många tycker det är roligt att läsa vad som händer i andra länder. När det sker nyhetshändelser som direkt påverkar de svenska lantbruket eller skogsbruket så märks det att många vill läsa.

Logga in du också!

Vill du också läsa Svepet och det medlemsexklusiva materialet? Anmäl dig här