Malin, hur kommer det sig att ni valt att gå med i LRF? 
- Vår styrelse har sedan några år tillbaka arbetat för att vår förening, när vi blir tillräckligt stora, ska ansöka om ett medlemsskap i LRF.  Vi ser LRF som en självklar och viktig samarbetspartner för oss som köttproducenter. LRF har en styrka och en enorm kunskap som vi väldigt gärna vill ta del av. Vi är väldigt stolta och glada över att nu vara medlemmar i LRF. 

Berätta kort om er organisation? 
- Sveriges Kaninproducenter har funnits sedan 1992, med ett stabilt och relativt blygsamt medlemstal. Numera är föreningen en växande produktionsgren som ökat både mycket och stadigt under de senaste fyra-fem åren. Vi ser att intresset för kaninproduktion är stort i hela landet, och samtidigt ökar efterfrågan på kaninköttet än mer. Vi ser kaniner som en stark framtida produktionsgren, där proteinutbyte och klimat är viktiga faktorer att ta hänsyn till. 

Vilka är era stora frågor just nu?
- Under året som gått har vi tillsammans med RISE utfört och publicerat en Livscykelanalys map klimatpåverkan för kaninkött producerat under svenska förhållanden.
En av frågorna vi jobbar med i dagsläget är att få våra branschriktlinjer för kaninköttproduktion färdiggranskade och publicerade.

LÄS MER: LRF-expert invald i RISEs forskningsråd

Vad är det bästa med svensk kaninproduktion?
- Det är förstås att det är så otroligt roligt att jobba med kaniner. Kaninproduktion i Sverige är också något att vara stolt över, vi har mycket fokus på en god djurvälfärd och självklart är svensk kaninproduktion fri från både hormoner och antibiotika.

LÄS MER: Antibiotikaresistens och folkhälsan