Kajsa Edbom, ordförande i Vike lokalavdelning, Kristinehamn. Ni samlas och deltar gemensamt i LRFs webbinarier, hur funkar det?
– Det började med att vi samordnade oss för att alla inte skulle behöva lära sig tekniken. I början kändes det lite som ett motstånd. Men det är ju inget svårt alls, insåg vi. De gånger det har varit problem har Studieförbundet Vuxenskolan varit hjälpsamma. Vi träffas i en samlingslokal med projektor. Det är också en bra ursäkt för att ses och fika.

Hur är uppslutningen?
– Den är bra, lokalavdelningen är väldigt liten så arrangemangen är hyfsat lättråddade. Vi har bjudit in grannavdelningen också. Förra året var vi med på alla webbinarier. Nu under våren kommer vi inte att hinna med alla. Men ambitionen är att vara med på så många som möjligt.

Vad tycker ni om webbinarierna?
– De flesta är upplagda på ett bra sätt. Bäst är de med diskussionsfrågor. Då tar vi dem i gruppen. En del ämnen berör inte alla och andra känns mer angelägna och nära, till exempel äganderätten. Då hade vi skogsägaren som drabbats av bombmurklan med och det blev en nära och tydlig anknytning.
Eva Åström

Här hittar du alla webbinarier

Genom att vara med på webbinarierna kan du påverka LRFs arbete. Läs mer och anmäl dig på lrf.se/webbinarier.