Även då många i de gröna näringarna har fullt upp så här års, kan det ändå vara skönt att sätta sig ner för att skingra tankarna och fokusera på något annat en stund. Vi har därför samlat några lästips att inspireras av eller kanske lära sig något nytt från. De finns att ladda ner digitalt eller beställa hem i pappersformat.

Magasinet Svenskt 2018

Sveriges bönder är i världsklass. I Magasinet Svenskt 2018 lyfter vi fram några av våra fantastiska uppfödare och odlare. Samt kockarna som lagar maten av de svenska råvarorna och eldsjälarna som står för upphandlingen.

En trygg livsmedelsförsörjning globalt och i Sverige

I broschyren En trygg livsmedelsförsörjning globalt och i Sverige gör LRF ett försök att beskriva förutsättningarna för en trygg global livsmedelsförsörjning och svensk livsmedelsproduktion. Utmaningen att i framtiden försörja fler människor med mindre resurser väcker ett antal frågor.

Lokal mat på väg

Lokal mat på väg är en skrift med 10 goda exempel på klimatsmarta transportlösningar för närproducerad mat.

Gör mer av din jakt

En broschyr för dig som är företagare om hur du kan tjäna pengar på din jakt. Jakten kan ge din gård en ny resurs, vill du undersöka vilka möjligheter din gård har?
Läs mer om hur du tar nästa steg. I skriften finns även exempel på hur andra företagare har gjort för att lyckas.

Familjeskogsbruket erbjuder hållbar framtid för landet

Familjeskogsbruket erbjuder hållbar framtid för landet är en 44 sidors skrift som berättar om de möjligheter som ett aktivt familjeskogsbruk erbjuder samhället – en hållbar framtid på och för landet.