De senaste veckorna har de flesta medierna fått upp ögonen för torkan och vilka problem det innebär för landets lantbrukare, skogsbrukare och djurägare. Efter landsbygdsminister Sven-Erik Bucht höll en pressträff på ämnet tillsammans med LRFs Palle Borgström och Jordbruksverkets Christina Nordin, fick det ytterligare en skjuts och de flesta rikstäckande och lokala medier tog upp problemen.

Här är ett axplock av artiklarna och inslagen som rör torkan:

- Morgonstudion: Åsa Odell gästade Morgonstudion i SVT och lyfte konsekvenserna av årets torka. Se Åsas medverkan 38 minuter in i programmet här.

- Nyhetsmorgon: Palle Borgström medverkade i Nyhetsmorgon.

- Rapport tog upp torkan efter pressträffen. Inslaget är 8:46 minuter in i programmet.

- Aktuellt: Även Aktuellt hade med inslaget om torkan och frågade ut Sven-Erik Bucht i studion. Cirka 10 minuter in i programmet.

- TV4 Nyheterna gjorde ett inslag med både lantbrukare och Sven-Erik Bucht. Inslaget hittar du här.

- DN intervjuade både Palle Borgström, Christina Nordin och Sven-Erik Bucht om torkan och dess konsekvenser. Läs det här.

- Rapport: Palle Borgström intervjuades i Rapport om torkan och vad LRF kräver. Se det här. Inslaget är ungefär 14.22 in i programmet.

- P4 Extra: Åsa Odell intervjuades i P4 Extra. 1 timma och 2 minuter in i programmet.

- TT skrev om LRFs krav på nya pengar till bönderna, något som bland annat Svenska Dagbladet plockade upp. Läs det här.

- Land Lantbruk pratade med Anders Drottja, krisberedskapsansvarig på LRF, om hur torkan tär på bönderna och tipsade om LRFs omsorgsgrupper. Läs det här.

- Nordegren och Epstein i P1: LRF Gotlands ordförande Anna Törnfelt medverkade i Nordegren och Epstein i P1 för att prata torka, foder och bete. Anna Törnfelt medverkar vid 21:55 in i programmet. Lyssna här.

lrf.se/torka har vi samlat mer information om torkan.