Helena Silvander tillträdde tjänsten som vd för "Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare" i mitten av september. Helena har arbetat med bank och finansiering i 30 år och kommer närmast från en roll som kreditspecialist på Länsförsäkringar Bank. Helena har en lång och gedigen erfarenhet av affärsområdena kredit och affär, och har främst jobbat med de agrara näringarna. Helena är utbildad agronom och är uppvuxen på ett lantbruk i Halland.

– Det är med glädje och stort engagemang som jag tar mig an detta uppdrag. De gröna näringarna ligger mig varmt om hjärtat och att få vara med och utveckla svenska lantbruksföretag känns mycket spännande. Efter att i många år ha jobbat med kredit och affär inom bankvärlden ser jag fram emot att vidareutveckla den erfarenheten och bidra till ett konkurrenskraftigt svenskt lantbruk, säger Helena Silvander, vd på Tillväxtbolaget.

"Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare" är en satsning där LRF, tillsammans med Lantmännen och HKScan, gått samman för att underlätta investeringar på gårdsnivå genom topplån med goda villkor. Inom lantbruket har det tidigare saknats riskkapital för företag som vill satsa och expandera. Detta vill LRF vara med att ändra på för att gynna tillväxt och konkurrenskraft i svenska lantbruksföretag och därmed bidra till livsmedelsstrategin.

- Vi har stora ambitioner med Tillväxtbolaget, en verklig plattform för att attrahera nytt kapital för tillväxt i svensk livsmedelsproduktion. Med en kompetent operativ ledning kan bolaget nu ta nästa utvecklingssteg, säger Anders Källström, LRFs VD.

LÄS MER: LRF satsar på tillväxtbolag