– Den här nysatsningen gör vi för såväl våra lantbruksmedlemmar som hästägare som snabbare kan hitta säljare och köpare runtom i Sverige. Nu är sajten  mer användarvänlig, säger Lotta Folkesson i LRFs riksförbundsstyrelse och Sofia Sollén-Norrlin på Ekologiska Lantbrukarna.

Det nya namnet, fodertipset.se, speglar bättre den mellangårdshandel som sker via sajten. Här handlar alla typer av lantbrukare men även hästägare och andra djurhållare med allt från halm, hö och ensilage till åkerböna och foderspannmål.

Det är på fodertipset.se lika enkelt att hitta köpare och säljare av foder och strö som tidigare. Enkel sökfunktion och en karta ger en snabb överblick var det finns foder att köpa. Det är även fortsättningsvis gratis och lätt att lägga ut annons. Alla priser och fakta är uppdaterade med de senaste tillgängliga uppgifterna.

– I torkans spår såg vi att aktiviteten på sajten ökat till rekordnivåer, vilket visar på behovet av sådana här mötesplatser, säger Lotta Folkesson.

– Vi ser också att det är positivt att det är en stor spridning bland annonserna, över landet, vilka grödor som handlas och från olika typer av produktionssätt – ekologiskt, KRAV-märkt och konventionellt – samt även hästägare, säger Sofia Sollén-Norrlin.

Ett tydligt syfte med uppdateringen av sajten är också att anpassa den och förtydliga dess relevans för hästägare.

Bakom fodertipset.se står LRF, Ekologiska Lantbrukarna, Växa Sverige och KRAV.

Kontakt LRF: Kjell Ivarsson, torkagruppen, 070-642 03 40
Kontakt Ekologiska Lantbrukarna: Sofia Sollén-Norrlin, marknadsfrågor och kommunikation, 070-380 93 96.

För dig som vill veta mer!

Klimatsmartare lantbruk. Proteintipset.se startade som ett samarbete för klimatsmartare lantbruk mellan Ekologiska Lantbrukarna, LRF och Växa Sverige med syfte att öka andelen närproducerat foder på gårdarna.

Bra för miljön och ekonomin. Att variera ensidiga växtföljder med baljväxter av olika slag som proteinfoder till djuren i närområdet har många miljöfördelar och kan vara en bra affär både för växtodlare och djurägare. Därav det ursprungliga namnet.