Med branscherna vin och kanin täcker nu Grön Entreprenör 31 branscher. Både vin och kanin är två nya branscher inom det gröna näringslivet som har stor potential att växa.

– Diskussionen de senaste åren kring gårdsförsäljning av vin har ökat intresset. Det finns flera druvsorter som fungerar riktigt bra i det svenska klimatet och ett svenskproducerat vin är ett klimatvänligare alternativ än importerat vin. Men man ska inte glömma bort att det här är en bransch som styrs av politiska beslut, säger LRFs analytiker Jan Lorentszon.

Klimatsmart bransch med potential

– Även kaninproduktion är en liten bransch som har potential att växa snabbt, inte minst med tanke på det klimatsmarta köttet. Efterfrågan på kaninkött ökar och det är ganska enkelt och billigt att starta en verksamhet, säger Jan Lorentszon.

På de 212 sidorna i Grön Entreprenör hittar du goda råd för dig som vill starta eller utveckla en verksamhet – eller om du vill byta inrikting. Här finns statistisken, swot-analyserna och så listas möjligheterna och riskerna i samtliga 31 branscher.

Stort intresse för boken

 Första utgåva kom i vintras och intresset för boken har varit stort bland skolor, myndigheter, banker och försäkringsbolag, säger Jan Lorentszon.

Boken kan laddas ner digitalt här.

Vill du beställa ett eller flera exemplar, kontakta Jan Lorentzson.