- Det verkar saknas en konkret vilja att seriöst titta på frågan om en särskild brottskod för djurrättsbrott, men vi släpper inte den här frågan, säger Palle Borgström.

För att kunna göra en ordentlig kartläggning och få en överblick över hatbrotten anser LRF att det krävs en speciell brottskod så att polisen kan samordna bättre. Men det var inte Brottsförebyggande rådet, BRÅ, intresserat av.

BRÅ: Justitieministerns ansvar

BRÅ anser att de måste ha ett konkret uppdrag från justitieminister Morgan Johansson för att få hjälp i sina prioriteringar, de har inte resurserna att ta på sig extra uppdrag själva.

LÄS MER: LRFs vice ordförande utsatt för hot

- Det var ju inte det svaret vi ville ha men vi ska i alla fall se om BRÅ kan stötta i det gemensamma forskningsprojektet om hatbrotten som LRF har tillsammans med KTH och SLU, säger Palle Borgström.

Ska träffa rikspolischefen

LRF kommer förstås fortsätta att jobba med denna fråga. Ett möte med rikspolischefen Anders Thornberg står på programmet.

- Där ska vi föra fram att vi vill ha en central samordnare av hatbrotten. Det räcker inte att en region samordnar sig, det här handlar om lantbrukare i hela landet och det sker just nu, säger Palle Borgström.

MISSA INTE: I kväll, torsdag den 14 februari, tar Efterlyst i TV3 upp problemet med hoten mot lantbrukarna.

LÄS MER: På lrf.se/hoten har vi samlat vad LRF gör i frågan och vad som har skrivits om haten och hoten mot lantbrukare.