Borgeby är över. Nu är det dags för Almedalen. LRF är förstås på plats. Tisdagen den 2 juli är den stora dagen för LRF. Då arrangerar vi hela sju seminarier. Allt från klimatfrågor till jämställdhet och myndigheternas roll. För första gången sänder vi allt live här

Landsbygdsministern Jennie Nilsson är med i seminariet klockan 15.30 som handlar om hur de svenska skogsägarna kan öka sitt bidrag till en hållbar utveckling. 

Men redan 08.45 drar LRF igång med  frågan om när lantbruket blir jämställt. LRFs förbundsordförande Palle Borgström deltar.

10-12 handlar debatten om god myndighetsutövning. Laura Hartman, docent i nationalekonomi och tidigare ordförande i Tillitsdelegationen är en av deltagarna.

12.30 frågar vi oss hur det gröna näringslivet kan bli klimatneutralt. LRFs nye hållbarhetsexpert Jens Berggren deltar.

13.30 handlar det om stad och land-frågan och hur den polariseringen kan minska. LRFs avgående VD, Anders Källström deltar tillsammans med Storumans kommunalråd samt grundaren av affärsängelsfonden E14 invest.

14.45 får vi höra hur Gotlandsprojektetet med fossilfritt kött går. Spännande!

15.30 kommer alltså landsbygdsminister Jennie Nilsson och pratar om hur vi ökar skogens bidrag till en hållbar utveckling. 

Klockan 17.00 möter vi framtidens bönder i form av LRF Ungdomens toppnamn Emilia Widerström Astrenius och Simon Wancke samt ledamoten Annica Andersson.

Här är programmet i sin helhet.

LÄS MER lrf.se/almedalen