Här är hela hennes inlägg på facebook:

"Klockan 03:30 igår natt brann det i flera byggnader på Naturbruksgymnasiet i Vreta. Ingen av de 160 eleverna var som tur är aldrig i fara. Stall och utbildningslokaler drabbades dock hårt. Över 120 stycken djur brann inne.

Som landsbygdsminister vill jag självklart visa mitt deltagande. Det är en fruktansvärd situation. Men den kunde slutat värre.

Jag vill passa på att lyfta Melker och Samuel - som är elever på gymnasiet. De agerade klokt och lovordas nu av räddningstjänsten. De försökte rädda djur och begränsa branden samt larmade räddningstjänsten.

Men jag vill också lyfta bönderna i det lokala samhället. Människor som totalt försvunnit i mediebevakningen men som förtjänar att nämnas. Enligt Lantbrukarnas riksförbund var det dem som öppnade upp sina gårdar mitt i natten. Utan en aning om omfattningen ställde de sig till förfogande för att mitt i natten vara villiga att anordna transporter för djur och uppställningsplatser.

Människor frågar mig ibland vad jag menar när jag pratar om ”ett starkare samhälle”.

Just idag hade jag velat svara detta.

Har du hört om Vreta?

Där gick människor i lokalsamhället ihop och hjälptes åt efter en brand. Det är sammanhållning. Och ingenting förklarar väl det starkare samhället bättre än det."

LÄS MER: Bönder ställer upp för branddrabbat naturbruksgymnasium