För några veckor sedan berättade LRF Västra Götaland om Tjörns kommungrupps initiativ att ge frukostkorgar med prima svenska råvaror till vårdpersonalen. Nu har Svensk Potatis tagit ett liknande initiativ. Årets första potatisskörd, som brukar auktioneras ut för cirka 2 000 kronor kilot, har skickats till personalen på St Görans sjukhus i Stockholm.

 - De är väl värda det. Genom en väninnas dotter har jag fått en inblick i hur de sliter för oss och verkligen är i hetluften hela tiden, säger AnnaKarin Hamilton, marknadsföringsansvarig på branschorganisationen Svensk Potatis till ATL.

I studentstaden Lund, där Valborg är en riktigt stor tradition, har också Sveriges bönder gjort en något udda - men kanske livsavgörande - insats. Ett ton hönsgödsel har skänkts till kommunen, så att de kan sprida ut det i stadsparken och på så sätt hindra större folksamling. Ett initiativ som var så kreativt så att till och med The Guardian rapporterade om det.  

För dig som inte kommer ut på ett traditionellt Valborgsfirande vill vi tipsa om SVTs 30-minuterssändning från Lunds studentsångare 2018.

Håll i, håll ut, håll ihop, håll kontakt och håll avstånd. Hoppas att du får en trevlig Valborgshelg trots allt. 

Helgens låttips får bli Håkan Hellströms Valborg