Vad är roligast med att vara bonde? Hur ofta behöver en ko mjölkas? Hur tidigt på morgonen måste man gå upp? Det är några av alla frågor som kom in till bonden Tina när Bonden i skolan anordnade sitt livesända gårdsbesök som du kan se i efterhand här.

Att komma ut på gårdsbesök brukar vara en väldigt uppskattad aktivitet, både för lärare och elever. Just den här våren har tyvärr många fått ställa in sina besök, på grund av covid-19. Därför ordnade Bonden i skolan ett digitalt och livesänt gårdsbesök.

Under ungefär 40 minuter fick vi följa med bönderna Tina och Mattias , deras barn Vilde och Dagny och alla djuren - mjölkkorna, hönsen, bina, hästarna, fåren och dikorna.

- När jag tittade senast så var vi uppe i nästan 1000 visningar på videoklippen från gårdsbesöket. Det går ju lika bra att titta på filmen i efterhand, så tittarsiffrorna ökar för varje dag. Bakom varje siffra kan det dessutom dölja sig en hel skolklass, det är fantastiskt roligt, säger Johanna Hovnert som är kommunikatör för Bonden i skolan.

- Vi fick dessutom in nästan 40 frågor från elever, så vi hann tyvärr inte besvara alla under sändningen. Vi hoppas kunna göra det här igen och då kunna svara på ännu fler frågor, säger Johanna.