Kl 08.30 avgick buss från Stadshuset i Helsingborg fylld med politiker, lantbruksföretagare, LRF-förtroendevalda och representant från LRF Skåne. Resan handlade om åkermarkens användning.

Första gårdsbesöket var på Krokstorps gård med växtodling och där Fredrik Krokstorp berättade om sin verksamhet, och att han som företagare idag tjänar mer pengar vid skrivbordet än i produktionen, dvs det krävs ett gott affärsmannaskap.

Efter kaffe fortsatte gruppen till Frillestad Gurkodling där Rickard Jönsson bland annat pratade om arbetskraft, att trenden har vänt och svenska ungdomar idag visar ett stort intresse för arbetsuppgifterna i företaget.

På Videlunds gård, Annelövsgrisen, en grisproduktion med fokus på konkurrens och djurvälfärd. Här är glada grisar med knorr på svansen och gott om halm. Det är en stor modern anläggning med djupströbäddar och där djuren har en mycket bra miljö.

Sista stoppet var Tomatens Hus, Kvistofta, som idag arbetar med hela kedjan från försäljning av tomater till restaurang.

För tillfället jobbar Helsingborg främst med att förtäta staden, och den planen ligger fast. Man jobbar gärna med LRF som remissinstans vid framtida översiktsplanering

Alla politiska partier på var representerade resan på resan.