Onsdagen den 21 oktober träffades några av skolambassa-dörerna för att utbyta erfarenheter och lyssna på föredrags-hållare kring aktivitet och val i skolan.

Camilla och Lennart Kristensen, Gärdslöv, berättade om skolaktivitet som de tillsammans med Carl-Gustav och Inga-Britt Jagerstam startade för några år sedan. "Matrundan" bjuder in barn i Trelleborgs kommun till en dag på landet. Barnen får åka tåg med lokförare Lennart och besöka gårdar i trakten. De får lukta, känna och smaka på växter och djur.

Veronica Tarland, SYV i Trelleborg, berättade om arbetet med att vara studie- och yrkesvägledare och vilka behov som finns bland annat när det gäller PRAO-verksamheten.

Gruppen fick också dela med sig av erfarenheter sedan sista. Fullt av aktiviteter har förekommit på flera håll i Skåne under året; Olahus, heldag på gården och direktsändning i Radio Kristianstad, Pärans dag där besökarna fick med sig en sättpotatis hem, åka hölass på åsen, gårdsbesök med knäckebröd och riktigt smör, gårdsbesök där bland annat maskinerna visades upp, studenter gjorde lantbruksbesök i verkligheten och mycket mer.