Juryns motivering:

Utan att äga mark eller byggnader har Markus och Mia sedan unga år visat på möjligheter, vågat tänka innovativt och annorlunda när de byggt upp sitt företag.

De är ett föredöme för unga som vill satsa. Genom att djuren betar på andras mark hålls landskapet levande. Markus och Mias företagande är motorn i bygden.

Marknadsföringen av deras produkter sker via den lokala restaurangen genom ”Markus tallrik”.

Kombinationsföretaget består av Markus som lastbilschaufför och nötköttsföretagare.
Ett nötköttsföretag som är effektivt, välskött och lönsamt.

Hans Ramel, LRF Skåne och Camilla Hansson, Skånes Nötköttsproducenter överlämnade blommor och diplom.

Redan för cirka 10 år sedan uppmärksammades Markus och Mias företag i "10 goda råd" från LRF Skånes projekt "Skånsk nötköttsproduktion i förvandling" (se bilden). Broschyren togs fram för att inspirera företagare till att vara med och producera nötkött för framtiden.