Till LRF-ungdomar i Skåne

Välkommen att följa med på en bussresa till Holland 17-20 maj 2018.

Här får ni följa vallfröproduktion från sortframställning, fröodling, fröproduktion, valletablering ända fram till mjölkkon.

Vi åker från Malmö torsdagen den 17 maj, kl 06.00 och gör vårt första studiebesök i Asendorf där vi tittar på förädling av gräsmattefrö. Detta är även DSVs anläggning för uppförökning av raps.

Under fredagen blir det först studiebesök på DSV i södra delen av Holland med en guidad rundtur. Härefter fortsätter vi ut till kusten och får en guidning genom landskapet. När vi kommer fram följer en genomgång av tekniken bakom fröproduktion med allt från sådd, växtskydd och skörd.
Vi avslutar kvällen på en gård som bjuder på barbecue.

På lördagen besöker vi en mjölkföretagare i Sevenum. Sedan går färden mot Bremen där vi beräknar vara framme runt kl 17.30. Här avslutar vi studieresan med middag och sedan är det fri tid.

Avfärd mot Malmö kl 9 söndagen den 20 maj. Beräknad hemkomst ca kl 15.

Pris: 3.275:- + moms per person. Betalas i förskott via faktura och ska vara LRF tillhanda senast den 6 april.
I priset ingår buss tur o retur, färja, frukost, lunch, middag, hotell i dubbelrum. Viss dryck kan behöva bekostas själv.

Anmälan senast den 1 mars (bindande anmälan) till LRF Skåne, skanes.pf@lrf.se eller 0413-559005. Uppge namn, adress, telnr och personnummer.

Har du frågor, hör då av dig till Peter Kristoffersson, LRF Ungdomen i Skåne, 070-668 90 83 eller spepe87@yahoo.se

Vi ses!
Styrelsen

DSV är ett internationellt plantförädlingsföretag som i över 90 år fokuserat på förädling, produktion och försäljning av vallfrö, gräsmattefrö, oljeväxter, klöver, skyddsgrödor och majs. Med en total försäljning av 51 000 ton frö årligen. Flera av DSV produkter saluförs i Sverige via Skandinavien Seed som kommer medverka med en representant under resan.

Resan delfinansieras av KSLA, Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.