Elin och Ulf har drivit företaget sedan 2013 då de tog över släktgården efter Elins föräldrar. Elin, varför tror du att det var just ni som vann? 

-  Jag tror att det är för att vi vurmar för lantbruket och en bra produktion där djur, miljö och bra mat kommer i första hand, att vi ska ha en djurhållning där antibiotikaanvändningen inte bidrar till världens antibiotikaresistens.

Prisutdelare Margareta Malmquist, som är ordförande i LRF Södermanland instämmer:

-  Deras vilja och önskan att våra barn ska få äta bra mat tillagat av svenska råvaror är stor. Det bevisade Elin bland annat när hon fick Sodexo att köpa nötkött från deras gård till skolmaten i Nyköpings kommun.

Lantbrukaryrket handlar om frihet under ansvar. Både Ulf och Elin är födda och uppvuxna in i yrket. Ulf på en spannmålsgård och Elin på Berga med djur. Båda har tidigare jobbat med andra yrken men trillade tillbaka till lantbruket och trivs bra med det.

- Det roliga är att det är ett så varierat yrke, att vi driver ett företag som vi båda hela tiden vill utveckla och göra bättre, att man är nära naturen och djuren och får se årstidernas skiftningar. Som lantbrukare har man ett viktigt arbete med att producera bra mat på ett sätt som är bra för djur, miljö och människor, säger Elin.