- Vi ser behovet av en mötesplats hos både producenterna och kunderna, man hittar inte varandra annars. Producenterna knackar sällan dörr hos livsmedelskedjorna och dem i sin tur har inte nätverken till producenterna. LRF gör det här för att öka andelen lokala produkter på marknaden, berättar Marie Lönneskog Hogstadius på LRF-kontoret.

Workshops och mässa

Upplägget är workshops under förmiddagen och på eftermiddagen en mässa där du som producent presenterar dina produkter för potentiella kunder. Föredragen på förmiddagen handlar om hur man blir leverantör, vilka krav som ställs och hur du anpassar produkten till rätt målgrupp genom till exempel kvalitetssäkring, paketering, leveransbarhet och produktplacering.

Profesionella kockar bedömer råvaror

Du som har nötkött, gris eller fågel erbjuds dessutom en unik möjlighet inom konceptet Exceptionell råvara. En panel av professionella kockar bedömer din råvara och lär dig mer om marknaden för just din produkt och vad du kan göra för att utveckla produkten ytterligare.

Matmötet ett gyllene tillfälle att reka marknaden

- Även om du inte har en färdig produkt som är redo för marknaden är matmötet ett gyllene tillfälle att reka och se vad kunder efterfrågar och vill ha, tipsar Marie och uppmanar alla intresserade att anmäla sig.

Tid, plats och anmälan

När: 24 oktober kl 10.00-16.00
Var: Culinary Craft, Strängnäs
Anmälan: senast 10 oktober till Marie Lönneskog Hogstadius.

Exceptionell råvara: kockars bedömning av nöt, gris eller fågel. Individuella tider mellan kl 8.00-15.00. Anmälan krävs, endast 10 platser.

Få ut det mesta av matmötet! Anmäl dig till utbildningen Lönsamma affärer 16 oktober

Kursledare är Darryl Finell från Framfot.

Länktips: www.lrf.se/matmotet och LRF Företagarakademi.