Hur tyckte ni att det var?

- Jag funderade hela dagen på vad många talare menade med landsbygd. Tyvärr så kom jag fram till att landsbygden för de flesta politiker och journalister är våra mindre städer och orter. När journalisten från Aftonbladet skulle beskriva landsbygden med en bild så var det en bild på en nedlagd lanthandel. Då blev det för mycket för mig. Jag frågade varför det inte gick att visa positiva bilder på vårt högteknologiska lantbruk och det vi producerar – till exempel mat till alla som bor i städerna, berättar regionordförande Margareta Malmquist.

Oscar Wulff från Eskilstuna kommungrupp upplevde också ett stort glapp mellan stad och land.

- Det är jätteviktigt att vi förmedlar en positiv bild av lantbruket och landsbygden, annars uppfattas vi som karaktärerna i tv-program som Uti Bögda.

- Det är bra att landsbygdsfrågorna kommer upp på agendan. När jag pratade med några politiker efteråt fick jag en mer positiv bild än under debatten av att de ser lantbruk som företag som har potential att växa med rätt förutsättningar, säger Christin Larsson i regionstyrelsen.

- Det märks på politikerna att det är val snart. Och det blev tydligt att media inte vet vad landsbygd utanför mindre städer och orter är för något, avslutar Elin Beckman, LRFs kommungrupp i Nyköping.

Läs artikeln från landsbygdsdagen här!