Den 16 april träffade ni ett 20-tal kommunpolitiker och tjänstemän på Ericsbergs Slottscafé för att prata om svenskt lantbruk och hur livsmedelsstrategin ska bli verklighet. Berätta!

- Johan Lagerholm som är kommungruppsordförande berättade om livsmedelsstrategin. Sedan utgick vår presentation från tre bord. På det första bordet illustrerade vi livsmedelsproduktionen i Sverige, vad Sveriges bönder gör. Det andra handlade om politiska förutsättningar, fördelarna med svenska livsmedel och varför produktionen behöver öka. Vid det sista bordet pratade vi om framtiden och behov som finns för att vi ska kunna producera mer mat. Ur kommunens perspektiv är vi platsbundna företag, och därmed säkra skatteintäkter nu och i framtiden. Lantbruket nyttjar också företag i många andra branscher, så tillväxtpotentialen i arbetstillfällen är stor.

- Under presentationsrundan i början av mötet fick alla reflektera över hur många gånger om dagen de behöver en bonde samt dela med sig av sina tankar om svenskt lantbruk. Det blev även många intressanta samtal under lunchen. Till slutet av mötet var media inbjudna.

Hur var responsen från deltagarna?

- Bra! Särskilt en kommentar bet sig fast hos mig. "Det här måste ni ju berätta så att folk vet".

Vad tar ni i kommungruppen med er från mötet till det fortsatta arbetet?

- Förberedelser är A och O och tar tid. Det är viktigt med ett positivt sätt och att visa på fördelar för kommunen. Vi har materialet kvar om någon annan avdelning vill göra något liknande.