Varje år utser LRFs regionförbund runt om i landet ett nötköttsföretag som blir Årets nötköttsföretag i regionen i samråd med distriktsföreningen för Sveriges Nötköttsprocucenter. Företaget nomineras sedan till ”Årets Nötköttsföretag ” för hela Sverige. Vinnaren uppmärksammas under Sveriges Nötköttsproducenters Köttriksdag, som i år hålls den 16-17 november i Eskilstuna, Södermanland. Temat för utmärkelsen är i år mål och uppföljning av nötköttsproduktionen. Kriterierna säger också att företaget ska bidra till en positiv utveckling av nötköttsproduktionen nationellt eller regionalt.

- Jag tycker att Stenhammar är en god förebild, både som företag och för att de håller stora arealer betesmark öppna mitt i Sörmland där antalet betesdjur har minskat. De främjar en öppen och levande landsbygd, säger Margareta Malmquist.

LRF Södermanlands motivering lyder:
"Stenhammars Godsförvaltning arbetar kontinuerligt med uppföljning på lång och kort sikt med olika nyckeltal som gynnar verksamhetens utveckling och målfokus. Deras systematiska arbete med att restaurera och beta naturbetesmarker i området gynnar den biologiska mångfalden i det sörmländska landskapet. Med sina djur, renrasiga Simmental och Röd Angus samt gårdens egna hybridras "Simgus", hålls 280 hektar betesmark öppet. Därmed har företaget en avgörande betydelse för landskapet i området och är en viktig pusselbit i regionens livsmedelsstrategi. Avelsdjuren på Stenhammar håller absolut toppklass och har fått många fina omdömen genom åren. Företaget är en god ambassadör för det sörmländska lantbruket regionalt, nationellt och internationellt genom att de löpande välkomnar studiebesök och andra publika aktiviteter på ett välordnat sätt."