Närsjö gård har varit KRAV-certifierad sedan 2009 och ligger vid Närsjöfjärden – vid Hjälmarens utlopp till Eskilstunaån och Mälaren. Här finns Erica och Oscar Wulff som driver företaget FarCon AB, Närsjö Gård, Eskilstuna med sin dikobesättning, cirka 70 kor och vidareuppfödning av hondjur.

De har verkligen fångat trenden med närproducerat och bidrar aktivt för den biologiska mångfalden och en god djurhållning. Med sociala medier och en öppenhet, med glimten i ögat, har de lyckats få uppmärksamhet och intresserade konsumenter för det egna köttet de säljer under ett eget varumärke.

Berättar gärna om livet på gården
– Vi är unga och har väl varit driftiga. Vi tycker det är roligt, bjuder på oss själva och gillar att berätta om gården, hur vi jobbar. Vi har gjort något av en rivstartat. Då är det fantastiskt att få en uppmärksamhet som den här, summerar Oscar Wulff.

– När Sörmlands nötköttsföretagare ringde och berättade att vi skulle få utmärkelsen blev vi väldigt förvånade. Vi är så pass nya. Och trodde att konkurrensen var hård. Vi är jätteglada. Stolta. Detta är sporre för oss, tillägger han.

En levande och öppen landsbygd
Johan Lagerholm, regionordförande för LRF i Sörmland, överlämnade utmärkelsen med följande motivering:

”Med en KRAV-certifierad dikobesättning och produktion av nötkött som betar markerna håller de landsbygden levande och öppen. Försäljningen av köttlådor i eget varumärke, där slakt och styckning sker på närbelägna slakterier och säljs lokalt, gör att Närsjö Gård fungerar som en motor i bygden. Företaget är en god ambassadör för det sörmländska lantbruket”.

Som Sörmlands nötköttsföretagare 2019 är Erica och Oscar Wulff också nominerade till Köttriksdagen i november.

Besök gärna webbplatsen för Närsjö Gård och FarCon AB, klicka här.