odcasten ”Bonden & jag” har fått en flygande start. Närmare 1 500 lyssningar på några veckor. Produ-centen Mathias Lindholm är glatt överraskad, men inte förvånad.

– För att vara en nystartad kanal har ”Bonden & jag” snabbt fått stor lyssnarskara. Frågor om mat, lantbruk och hållbarhet är aktuella. Nu har folk också tid för lyssning. De kan ha med sig programmen överallt, under promenaden eller när man jobbar i lantbruket, kommenterar Mathias Lindholm.

Tolv avsnitt om vardera på 30 minuter finns nu bland annat på Podbean, Spotify och iTunes, där andra poddar finns.  Som bonus ligger även ett spår med förre LRF-ordförande i Öster-götland, Peter Borring. Varje vecka lyfts ett program på hemsidan, via Facebook och i pressmeddelanden.

– Vi bjuder på program med utmaningar och möjligheter som dagens bönder möter. Detta är en podcast för hela Sverige. Alla är välkomna in. Det som lantbrukare möter här är ganska likt det andra bönder möter. Vi hoppas också att få reaktioner från våra lyssnare, säger projektledare Carl Selling.

Lyssna på podden