- Jag hoppas att detta ska lyfta hela lantbruket. Jag tror på svenskt lantbruk, det är därför jag kämpar med våra frågor. Detta visar att Kronobergarna inser att vi bönder är viktiga, säger Malin Gustavsson.

Utmärkelsen Årets Kronobergare vill uppmärksamma insatser som bidragit till länets utveckling eller som riktat intresset mot Kronobergs län.
Malin Gustavsson var en av fem nominerade kandidater till Årets Kronobergare. Motiveringen löd:
"Ung mjölkbonde från Ryssby som står på barrikaderna för livet på landet och bönders villkor i Sverige och Europa."

Malin är LRF Ungdomens ordförande i sydost och strider för bättre villkor för bönder. Med stort engagemang har hon tagit emot skolklasser för att visat upp sitt lantbruk och i höstas representerade hon LRF vid mjölkmanifestationen i Bryssel.

- Detta visar att vi har konsumenterna med oss och att de stöttar svenskt lantbruk. Vi har ett stort konsumtentstöd idag så jag är inte förvånad över utmärkelsen, säger Lars-Ove Johansson.
- LRF har lyft fram hur viktig bondens roll i samhället är. Vi har fantastiska bönder och fantastiska livsmedel i Sverige och det förstår nu konsumenterna. Detta är ett erkännande för den svenska bonden och det bonden bidrar med.