UPPSALA  Jenny Alm Almtuna\nFOTO: ULF PALM \n

Nominera till årets unga bonde!

Sydost Är du årets unga bonde eller känner du någon som borde bli det? Sista dag för nominering är den 15 maj och förstapristagaren får 100 000 kr att investera i sin verksamhet.

För att delta i nomineringen ska man vara 35 år eller yngre, arbeta på eller ha i syfte att starta eller ta över lantbruk med fokus på livsmedelsproduktion. Man kan nominera sig själv eller bli nominerad av andra. Ansökan ska vara inne senast den 15 maj och vinnarna utses i juni.

- Lantbrukssverige är i stort behov av den unga generationens kraft, idéer och företagsamhet. Bara med deras kompetens och ambitioner kan vi ta livsmedelsproduktionen till högre höjder, säger Nils Björid, ordförande LRF Ungdomen.

En jury, där bland annat Nils finns med,  utser Årets Unga Bonde. Gemensamt för alla vinnare är att de genom sin affärsplan visar på en idé eller vision som kombinerar hållbarhet, etiskt tänkande och lönsamhet.

- Min gissning är att det finns mer än 3000 unga bönder eller unga med bondeambitioner – vi vill nå dessa, ta del av deras planer och idéer och hjälpa dem att komma vidare. Och inte minst hylla och peppa dem, säger Nils Björid, ordförande LRF Ungdomen. 

Förstapristagaren får 100 000 kr att investera i sin verksamhet. De fem främsta får stöd av LRF Konsult för att utveckla sin affärsverksamhet och topp 15 får gå ett program på McDonald’s Business School för att utveckla sitt personliga ledarskap.

LRF Ungdomen genomför Årets Unga Bonde tillsammans med McDonald's. Läs mer, anmäl dig själv eller nominera någon annan på: åretsungabonde.se.

Förstapriset kommer att delas ut på Borgeby Fältdagar, .