På inspirationsdagen på Ryssbygymnasiet i Ljungby kommun den 22 november får du ett unikt tillfälle att testa och utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare. Du väljer själv mellan två olika arbetspass och de produkter du är intresserad av. Flera mathantverkare är på plats, berättar om sina företag och inspirerar.

Annika Schrewelius: På Hagelstad Gårdsmejeri i hjärtat av Öland producerar Annika och Kjell-Ewe Schrewelius getost från gårdens getter. Annika är en erfaren gårdsmejerist och har vunnit flera priser på SM i Mathantverk genom åren.

Hans ”Dalakorv” Barksjö: Hans är den före detta gymnasierektorn som bestämde sig för att ta steget och göra hobbyn till sitt yrke. Idag tillverkar Hans hantverksmässig korv från lokala köttproducenter i det egna chark- och cateringföretaget i Falun. År 2015 förärades han med en medalj på SM i Mathantverk för sin goda korv.

Karin Lorin: I Maspelösa Boställe på Ösgötaslätten i närheten av Vreta Kloster driver Karin och hennes man ett café och vedugnsbageri. I bageriet används mjöl från i Östergötland och malt från Orga Kvarn.

Ann-Sofie Johansson: I Kisa i södra Östergötland driver Ann-Sofie Johansson tillsammans med kollegan Sara Walfridsson företaget Hargodlarna. Ett företag som funnits i 30 år och kommit att specialisera sig på bärförädling. De förädlar traktens bär till exklusiva marmelader som kokas utan tillsatser i äkta koppargrytor.

Stella Nilsson: På Pilås Norregård en bit utanför Växjö har Stella Nilsson med utgångspunkt i sin dröm att tillvarata och förädla gårdens produkter byggt upp sitt företag. På gården tillverkar Stella sina omtyckta ostkakor och i den lilla bakarstugan bakas det bullar och bröd.

Eldrimner hälsar alla varmt välkommen till en kreativ dag. Vi finns på plats och berättar mer om utbildningsmöjligheter och andra aktiviteter som finns på Eldrimner.

PROGRAM

08.30 Fika och samling i matsalen på Ryssbygymnasiet.
9..00–12.00 Mathantverk pass 1. Välj mellan:
•Gör din egen färskorv, enkelt och gott.
•Mejerist för en dag, gör din egen ost och yoghurt.
12.00–13.00 Lunch
13.00–14.00 Mathantverkare berättar:
Inspiration från mathantverkare och information om Eldrimner
Stella Nilsson, Stellas ostkaka, Ann-Sofie Johansson, Hargodlarna, Karin Lorin, Boställets Vedugnsbageri, Bodil Cornell, Eldrimner
14.00–17.00 Mathantverk pass 2. Välj mellan:
•Bli en bättre bagare: Baka dina egna baguetter, frallor och foccacia.
•Förädla trädgårdens bär: så kokar du din egen marmelad.
17.00 Avslutning och kaffe innan avresa. Deltagarna bjuds på färdkost med produkter från inspirationsdagens arbetspass.
Om du har frågor eller vill veta mer om instpirationsdagen kontakta gärna Aksel Ydren, 010- 225 34 33 aksel@eldrimner.com
Pris: 1 200 kronor exklusive moms (mat och fika ingår). Max 30 personer.
Sista anmälningsdag 1 november. 30 platser, först till kvarn.

Inspirationsdag i Kronoberg
Entreprenörsutveckling
Nivå För alla
Tid 22 november
Plats Ryssbygymnasiet, Ryssby, Kronoberg
Kostnad Dagspris 1 200 exklusive moms
Anmälan 1 november