PLATS: Restaurangskolan på Oscarsgymnasiet, Oskarshamn

TID: Onsdag den 5 april kl. 10.00 - 16.30, fika serveras från kl. 09.30

Projektet Kött i Kalmar län handlar om utveckling kring kött i alla led och vi vänder oss till dig som är producent, jobbar inom logistik, förädling, handel, restauranger och offentliga kök. Vår kunskapsdag kring kött i Oskarshamn handlar om kunskap, inspiration och din möjlighet att knyta nya kontakter och byta idéer. Ta chansen att vara med!

PROGRAM FÖR DAGEN:
• Inledning med landsbygdsdirektör Johan Wendell från länsstyrelsen i Kalmar län.
• Vad lär man sig på en restaurangskola egentligen?
Information från restaurang- och livsmedelsprogrammet på Oskarsgymnasiet.
• Hur kan köttnäringen utvecklas i samarbete med Smålands kockars förening? Jörgen Johansson berättar om föreningen och dess verksamhet
• Restaurangnäringens önskemål på svenskt kött och det här händer under VM i matlagning! Fredrik Lundgren, från svenska supportteamet i Bocuse dÓr, stjärnornas kamp.
• Hur kan svenskt kött utvecklas och hur kan köttnäringen få ett bättre pris för sin produkt? Håkan Fällman, köttexpert

Dagen bjuder på föreläsningar, diskussioner och inte minst en köttprovning med Håkan Fällman på temat: Hur stor skillnad kan det egentligen vara?

KOSTNAD: 300 kr + moms, faktureras efter genomförd aktivitet.
ANMÄLAN: Senast den 24 mars till medlemsservice@lrf.se eller tel. 0771-18 08 11 Ange din faktureringsadress

Aktiviteten arrangeras i projektet Proteiner i fokus, inom ramen för Livsmedelsutveckling Sydost och
finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Landsbygdsprogrammet och regionala aktörer.

Inbjudan (pdf)