Är du nyfiken på det senaste inom forskningen när det gäller baljväxter? Under ett seminarium på SLU, i Alnarp utanför Lund kommer nya rön att presenteras. Två av de medverkande talarna kommer dessutom att vara Thomas Isaksson, projektledare för den stora satsningen Livsmedelsutveckling Sydost i Kalmar län och Håkan Johansson, VD på Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter. De  är båda två också med som samarbetsparter i forskningsprojektet New Legume Foods.

Anmäl dig här!

Tid: 2017-11-08 08:30 – 13:00
Sista anmälningsdag: 31 oktober 2017
Pris: Kostnadsfritt, men anmälan är obligatorisk
Plats: SLU Alnarp, Crafoordsalen, Videolänk till SLU i Uppsala, Skara and Umeå (lokal meddelas senare)

Målgrupp: Alla intresserade av baljväxter för humankonsumtion

Arrangörer: Forskningsprojektet New Legume Foods (SLU, JIBS och Linnéuniversitetet), Partnerskap Alnarp och SLU Future Food

Program 

8.30-9.30 Kaffe och baljväxtutställning

9.30-10.00 Baljväxternas förträfflighet! Exempel på produkter och användningsområden och hälsomässiga fördelar. Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet

10.00-10.30 Jenny Damberg, författare av boken Bönor, ärtor och linser

10.30-10.45 Varför är hälsomedvetna kunder intresserade av baljväxter? – Andreas Stephan, Jönköping International Business School, presenterar resultat från ett masterarbete

10.45-11.00 Svenska lantbrukares erfarenheter av att odla baljväxter – Georg Carlsson, SLU presenterar resultat från ett masterarbete

11.00-11.10 Bensträckare

11.10-11.25 Är baljväxter miljövänliga? Hur kan vi veta det? – Pernilla Tidåker och Elin Röös, SLU, om hållbarhetsbedömningar av jordbrukssystem och produkter

11.25-11.45 Baljväxter i Kalmarregionen – Thomas Isaksson från Regionförbundet i Kalmar län och Håkan Johnsson, KÖTP

11.45-12.00 Presentation av forskningsprojekten New Legume Foods (Elin Röös, SLU) och MegaLegume (Lina Svanberg, Rise)

12.00-13.00 LUNCH – Baljväxtlunch i Alnarp, Uppsala, Umeå, Skara