LRF Sydosts regionförbundsstämma hölls i Kalmar den 21 mars och med 25 motioner, förändringar i styrelsen och förtjänsttecken blev det en intensiv dag. Dessutom uppskattande föreläsare om äganderätt och en moderator som höll ordning på stämman. 

Håkan Lundgren tar över ordföranderollen i LRF Sydost
LRF Sydost välkomnar Håkan Lundgren, Gamleby som ny ordförande i LRF Sydosts regionstyrelse! Håkan Lundgren, tidigare vice ordförande i LRF Sydost, tar med erfarenhet och engagemang över rollen som ordförande. Håkan är mjölkproducent utanför Gamleby och har funnits med i regionstyrelsen i 13 år. I sitt tal då han tackade för förtroendet att få axla detta uppdrag pratade han bland annat om vikten av att arbeta med äganderätt, företagsvillkor och även vattenfrågor. LRF är en viktig kraft för det gröna näringslivet och ska fortsätta att vara det även framöver.

 Ytterligare förändringar i styrelsen
Styrelsen förnyades också genom följande ledamöter: Magnus Alvelid, Långlöt, Camilla Hilmersson, Älmeboda och Mikaela Johnsson, Hamneda. Christian Horn, Åryd som tidigare suttit på ett mandat från LRF Ungdom Sydost, går dessutom in som ordinarie ledamot i styrelsen. Ny på mandat från LRF Ungdom Sydost är Ellen Olovsson, Gunnebo. 

Rekordmånga motioner
Under dagen debatterades rekordmånga 25 motioner i vitt skilda ämnen från lodjursjakt till svenskt kött på restaurang. En uppdatering kring hur det gick hittar du under Regionstämma 2018 under dagen. 

Förtjänsttecken delades också ut:

Årets Lokalavdelning: Högsby-Fagerhult
Årets kommungrupp: Oskarshamn

Silvernålar:
Lars-Ove Johansson från Lagan
Sofia Hidling från Torhamn
Margareta Johansson från Åseda
Ralf Johansson från Torsås
Magnus Johansson från Mörlunda-Tveta
Anna Lena Wilén från Ottenby
Bo Svensson från Vrå

Ung Växtkraft från Länsförsäkringar Kalmar: Niklas Petersson, Ventlige, Öland
Ung Växtkraft från Länsförsäkringar Kronoberg: Nils Johansson, Tveta utanför Växjö

Avtackningar
Lars-Ove Johansson, som haft ordföranderollen i LRF Sydost under åtta år, avtackades också tillsammans med Per Petersson, Sofia Hidling och Theresia Wallden, som lämnar styrelsen.

Läs mer om stämman under Regionstämma 2018!