En trivselkväll för alla

Torsås kommungrupp valde att göra sin politikerträff på ett lite annorlunda sätt än tidigare och kombinerade den till en trivselkväll där politiker, lärare och medlemmar var inbjudna. Drygt ett 60 tal personer kom hem till kommungruppsorförande Ralf Johansson på NTLantbruk i Laduryd, Norra Tång där KLS Ugglarps och Lantmännen bjöd på goda grillade korvar med bröd.

När alla hade fått lite mat i magen delades deltagarna in i olika grupper där politikerna fick vara i en egen grupp. Upplägget fungerade bra då informationen kunde modifieras beroende på vilka som var åhörare. Därefter började rundvandringen på fyra olika stationer i vardera 20 minuter.

• Lokal mat för kropp och klimat
• Aktivt skogsbruk och biologisk mångfald i harmoni
• Solenergi och biogas tillvaratar outnyttjade resurser
• Samarbetet med KLS Ugglarps och Lantmännen

Många medarrangörer

Ralf och kommungruppen hade även engagerat flera olika arrangörer. Bland annat var Södra med och pratade om aktivt skogsbruk och äganderätten. BioElectric var med och pratade om biogasanläggningar, Solar Supply visade upp det solcellspanelsystem som användes på gården och Anders Hermansson, LRF Sydost pratade sig varm om kommunal upphandling, och hur djurhållningen och antibiotikaanvändningen skiljer sig stort i olika länder och givetvis självförsörjning. Dessutom fanns som sagt tidigare KLS Ugglarps och Lantmännen på plats och förklarade i detalj varför man ska välja svenska livsmedel.

Bra upplägg

- Jag är mycket imponerad av Torsås upplägg därför att deltagarna fick mycket kunskap och information på ett ställe. Vi visade även för medlemmarna HUR vi arbetar med politikerpåverkan, säger Anders Hermansson, LRF Sydost

- Det var roligt att så många kunde komma. Vi hade ju även tur med vädret och då blir sådana här kvällar extra trevliga och givande. Det är många politiker och medlemmar som hört av dig nu efter och tackat för en trevlig och kunskapshöjande kväll, säger Ralf Johansson, värd för arrangemanget.