Vattennivåerna i små magasin är extremt låga i Kronobergs län. För att ha beredskap att hjälpa djurhållare som får slut på vatten har länsstyrelsen i Kronobergs län köpt in 6 flexitankar (typ Bag in Box) på 24 m3. Om du får slut på vatten kan du få köpa en sådan för självkostnadspris av Länsstyrelsen. Obs! Endast när du har slut på vatten.

För att kunna fylla den behöver du ha en 20 fots container på plats. Du behöver också kontakta din kommuns VA-verksamhet och få besked om hur du kan köpa vatten och en transportör som kan köra ut dem. Själva flexitanken kan transporteras på vanligt släp. Tanken har en 3 tums anslutning.

Vid behov av flexitank kontakta Länsstyrelsen i Kronobergs län 010-223 70 00 på kontorstid. Utanför kontorstid kontakta SOS Alarm 112 och be att Tjänsteman i beredskap (TiB) på Länsstyrelsen i Kronobergs län ringer dig.

Växjö kommun har köpt in 4 fyra likadana tankar. Om du bor i Växjö kommun och behöver en flexitank, kontakta Växjö kommun tfn 0470-410 00. https://www.vaxjo.se/sidor/bygga-och-bo/nyheter-bygga-och-bo/arkiv/2018-07-20-flexitankar-for-forvaring-av-vatten.html