Ett fantastiskt fint valarbete

Under våren, sommaren och fram till nu har våra 25 fantastiska kommungrupper genomfört mer än 30 valaktiviteter. Det är över än 100% aktivitet! Regionen har dessutom genomfört tre politikerträffar med riksdagspolitiker i vart och ett av de tre länen.

Jobben, maten och klimatet har varit ledorden och grunden för vårt valarbete. De gröna näringarna kan verkligen göra skillnad i alla dessa frågor; tusentals nya jobb, ökad inhemsk, schysst matproduktion och inte minst - hur VI kan bli hjältar i klimatfrågan.

Olika upplägg på träffarna

Träffarna har skiljt sig i upplägget mellan våra kommungrupper, alltifrån gårdsbesök med olika inriktningar och upplägg med alla partier till paneldebatter och möten med enskilda politiker och partier. Oavsett typ av möte så har vi fått oerhört mycket bra respons från alla deltagare. Vad mycket bra information och kunskap vi fått till oss idag, har ofta varit avslutningsord från våra gäster. Vi har skapat nya relationer som kommer att göra nytta på lång sikt. Utöver detta har vi varit mycket aktiva på sociala medier framför allt Facebook.

Vi har verkligen, på alla områden, visat upp vilken fantastisk organisation LRF är och vilken betydelse vi har och att man kan lita på det vi säger.

Nu är vi inne på spurten och vi fortsätter ända fram till valdagen att påverka både politiker och väljare om vikten av de gröna näringarna och en levande landsbygd.

Stort varmt tack till alla som hjälpt till.

PS. Vi har inte glömt att det är EU-val i vår, då spänner vi bågen igen.

Anders Hermansson, ansvarig för påverkansarbetet i LRF Sydost.