Eleonor Nilsson – ledamot

Södra Vi­-Djursdala, Vimmerby, Fyllnadsval (1 år)

Jag är 45 år och kommer från Gullringen i norra Kalmar län. Jag är gift med Anders och har tre barn, Anton 15, Adam 13 och Alma 11 år.

Tillsammans med min make och två kollegor driver jag mjölkföretaget Flaka Mjölk AB med 350 mjölkkor.2001 gick jag med i LRF-Ungdomen i Norra Kalmar, sedan dess har jag varit aktiv i ungdomsstyrelsen, lokalavdelningen och Vimmerby kommungrupp.

Nu är jag bara med i kommungruppen och sitter sedan några år tillbaka som ordförande i densamma. På fritiden tycker jag om att pyssla och odla i trädgården, läsa böcker och bjuda hem släkt och vänner på middagar. 

Inom LRF brinner jag för olika frågor, just nu barn- och skolfrågor. Hur får vi ungdomar till naturbruksutbildningar och därefter som arbetskraft till näringen? Hur kan vi lära barn och ungdomar fördelen med svenska produkter?

Dessutom tycker jag det är viktigt att LRF jobbar med påverkansarbete inom lantbruksnäringen.

Fredrik Olsson – ungdomsrepresentant

Sydöstra Öland, Mörbylånga, Ordinarie (1 år)

Jag bor i Hulterstad på sydöstra Öland på en gård där vi har 49 mjölkkor. Själv arbetar jag på en gård med 75 mjölkkor. På fritiden brukar jag jaga.

Jag har suttit i Mörbylånga kommungrupp i 2 år och förra året var jag ledamot i ungdomens styrelse.

Det som intresserar mig mest inom LRF är det vi gör i äganderättsfrågor.

Håkan Pettersson - ungdomsrepresentant

Torhamn, Karlskrona, Suppleant (1 år)

Jag är 26 år gammal och kommer från Torhamn. Sedan ca 1 år bedriver jag ett lantbruk med växtodling samt arbetar även på en gård med mjölkproduktion. 

Jag har varit med i styrelsen för LRF-ungdomen i sydost i 5 år.  Brinner för frågor vad gäller äganderätt och hur vi ska kunna få fler unga att vilja satsa på de gröna näringarna.