Vad tycker du om det Barbro?
Det låter väldigt bra! Viktigt är att få ut information om detta till konsumenter i alla åldrar så att man förstår hur bra den svenska produktionen av maten är och på vilket vis man jobbar för klimat och miljö framöver.

LRF Sydost har anställt en verksamhetsutvecklare som ska ansvara för hållbarhetsfrågor med inriktning på klimat och miljö. Vad är den första uppgiften du skulle vilja att den personen tog tag i?

Jag känner att korna har blivit så "uthängda" i klimatdebatten under längre tid. Det är viktigt att påverka unga personer som har lätt för tro att man inte ska äta kött även om de inte känner till fakta. Ta tag i det. Det viktigaste är att det kommer ut till alla konsumenter i landet och inte bara hamnar i de egna leden inom LRF som redan vet.

Hur arbetar man i Åseda lokalavdelning med hållbarhetsfrågorna inom klimat och miljö?

Vi är medvetna om diskussionen och i vår styrelse så är vi mycket aktiva inom biodling genom vår sekreterare, Ingrid Pettersson som är ordförande i Biodlarföreningen här i kommunen. Så viktiga som alla dessa pollinatörer är för vår överlevnad och vår miljö. Dessutom är jag utsedd till hästansvarig i avdelningen. Med tanke på att hästarna sköter den biologiska mångfalden och många bosätter sig på landet där man kan ha ett par hästar och därmed en levande landsbygd.