Priset utdelat på ett Teamsmöte

Under ett Teamsmöte meddelade styrelseledamot Per-Göran Sigfridsson den glada nyheten för valberedningen där alla deltagarna var på plats; Dea Carlsson, Ewa Engdahl och Tore Carlsson.

Nomineringen lyder ”Valberedningen för Högsby-Fagerhult LRF har gjort ett bra arbete med att ta fram ett förslag till en ny styrelse i lokalavdelningen. Förslaget har en stor variation av kompetenser som väl som en jämn representation av kvinnor och män ur lokalavdelningen.
Valberedningen har också anpassat sitt arbete till den nya digitala eran och gjorde en gedigen presentation av förslag på styrelseledamöter samt övriga val på årsmötet. Tack för ert arbete!”

Berätta lite Dea - hur arbetar ni i er valberedning?

Ewa och jag har arbetat i valberedningen under många år tillsammans och jag var ganska förvånad över att jag blev invald. Men när vi började prata om det så kom vi på att det var bra att vi kom från olika delar av kommunen för att kunna hitta personer så att det täcker hela kommunen. Vi behöver entreprenörer, men också de som håller på med det traditionella bonneriet. Vi behövde folk som har engagemang. En del har bra idéer om hur man hittar på roliga saker i avdelningen – kittet i lokalavdelningen – det som håller oss tillsammans, dom är oerhört viktiga. - Det här ser ju rätt kul ut med så många olika inriktningar, tyckte vi när vi såg laguppställningen.

Vi sammanställde allt med bilder med namn och ålder på alla. Sen ringde vi runt till alla och frågade dem om vad de tycker är viktigt. Tanken varför vi ville göra det här just i år var för att vi inte kunde ses. Vi skickade sen ut en sammanställning till alla medlemmar så att de fick ta del av resultatet. Bilderna visades upp och alla föreslagna fick presentera sig själva på årsmötet. Det vart väldigt lyckat. Något vi också känner är viktigt är att delta på styrelsemöten för att känna in hur arbetet fungerar och vi intervjuar befintliga ledamöter om hur de ser sitt vidare engagemang.

- Det är jätteroligt att bli uppmärksammad, säger Dea. Först trodde vi att vi hade gjort något fel när vi blev kontaktade av regionstyrelsen. Vår vinst kommer nog att gå till kompetensutveckling - kanske för hela styrelsen, avslutar Dea.