Jag har varit där en gång förut och häpnade även då över det gigantiska matutbudet, men det slog mig då att ingen profilerar sig med svenska råvaror, konstigt att ingen har tagit upp den tråden? Så när jag och mina kompisar styrde kosan söder ut så hade jag inga direkta förhoppningar om att matutbudet skulle ha förändrats nämnvärt.

Men till min stora glädje så fans det 4-5 stycken "matholkar" som skyltade med att de bara använder svenska råvaror i sina produkter!!

Nyfiken som jag är så var jag tvungen att fråga dom lite hur tongångarna går i "matholksbranschen". Svaren var både tydliga och roliga att höra; folk frågar var köttet kommer ifrån, efterfrågar svenska råvaror!!

Tydligare kan det inte bli!! Speciellt en av "matholkarna" som jag pratade lite mer med sa att de reser runt hela Sverige på olika typer av festivaler och marknader och bara de två senaste åren har efterfrågan på svensk mat ökat mycket.

Det går väl kanske inte att dra några stora växlar på detta men det är i alla fall en fingervisning var det lutar. Slutligen så får vi hoppas att det kommer en festival som profilerar sig och bara säljer mat med svenska råvaror och tar bra betalt så det spiller över ända ner till bonden!!

Rock on och ha en skön sommar med mycket svenskt på grillen!

Johan Rydberg, styrelseledamot LRF Värmland