Efter några veckor tillbaka på jobbet så börjar hjärnan fungera som den ska, man hittar lösenord utan att leta t ex. Tyvärr innebär det ju också att vår sommar går mot sitt slut. Förhoppningsvis kommer vi att få en skön september utan alltför mycket regn så att det ska finnas möjlighet att få in den fina skörden som fortfarande till stor del finns kvar på gärdena. Inte förrän den är bärgad kan man prata om rekordskörd tycker jag, och det innefattar all den underbara halmen som också betyder så mycket för många djurproducenter.

En sak jag sätter högt är jaktmässan i Rottneros som var fredagen den 31 juli och lördagen den 1 augusti. Vi i LRF Konsult hade en egen monter som bemannades av Per Börestam, regionchef, Andreas Appelbring, skogsekonom på Karlstadkontoret samt undertecknad som är affärsrådgivare på Karlstadkontoret.

Vi hade ett litet lotteri där lotterna var gratis och man kunde vinna lite småsaker (regnponchorna var uppskattade på fredagen), lotteriet gav oss en bra chans att komma i kontakt med många människor på ett enkelt sätt och berätta lite om vad vi i konsult kan erbjuda till i första hand till skogsägare eftersom många av dem är jaktintresserade. Det vi i första hand försökte berätta om var vår nya digitala satsning för mindre skogsägare som heter ”Digital skogsägare” den kommer att lanseras nu under hösten. I programmet utnyttjar vi de digitala medel som nästan alla har tillgång till idag. I det här programmet behöver man inte ha någon kassajournal, man behöver inte veta vad debet och kredit är, man kan enkelt fota verifikationerna med mobiltelefonen och maila till oss så fixar vi allt inklusive bokslut och deklaration när den tiden kommer och detta för en fast kostnad per månad.

Vi fick många både intressanta och roliga pratstunder under de här två dagarna, inte bara med värmlänningar utan även med besökare som kom från helt andra delar av vårt avlånga land.

När mässan stängde kunde vi nöjt konstatera att vi hade nått och till viss del överträffat de mål vi satt för vår medverkan på jaktmässan.

Liza Hogen
Affärsrådgivare LRF Konsult, Karlstad