Pressmeddelande 151022

Semifinal 2 i Årets Kock avgörs den 17 november, 2015 i Karlstad CCC

Juryn är utsedd och vi vill gärna presentera LRFs representant, Elsa Lund Magnussen, som kommer att delta i bedömningen av de nio skickliga kockar som tävlar i semifinal 2. (Se hela juryn nedan).

Elsa Lund Magnussen från Lindås är väl lämpad för uppdraget. Hon bedriver lammproduktion i sitt företag Lindåslamm utanför Karlstad.

Så här beskriver Elsa sitt arbete
”Jag har uppfödning av lamm, eget gårdsslakteri, styckning, optimerad mörning. Företaget fokuserar på köttkvalitet, ekologisk produktion utifrån gårdens förutsättningar samt ett helhetstänk från gräs och ört till bästa möjliga ätkvalitét. Jag säljer direkt till konsument utan mellanled och till utvalda restauranger. Jag serverar också eget kött i samband med möten och kalas på min gård. Förutom lammproduktion och gårdsslakteri utför jag tjänster till andra företagare, har skogsbruk och är styrelseledamot i LRF Värmland.”

Hur ser du på ditt uppdrag som jurymedlem vid semifinalen i Årets kock?
– Det är hedrande att styrelsen valde mig, roligt, spännande, lärorikt!

Vilka starka sidor har du som jurymedlem?
– Jag hoppas kunna tillföra hur råvarorna tas fram ur ett svensk perspektiv och hur förutsättningarna för oss producenter är.

Varför är det viktigt för LRF att medverka i arrangemanget?
– Det är viktigt att LRF är med i framkant för värdeutvecklingen av våra produkter.

Vad betyder en tävling som Årets kock för svenska livsmedelsproducenter och för konsumenterna?
– Stolthet över vår produktion, vårt land, våra duktiga kockar och inspiration till att använda råvaror på nya sätt.

Läs gärna mer om Elsa Lund Magnussens verksamhet på www.lindaslamm.se

För ytterligare info kontakta
Elsa Lund Magnussen, 070-562 12 02
Yvonne Andersén, projektledare, LRF Värmland, 054-54 52 67

I juryn för Årets Kock semifinal 2 sitter:

Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm (juryns ordförande), Årets Kock 1987
Ulrika Brydling, Brydlings
Stefano Catenacci, hovtraktör Operakällaren
Jonas Dahlbom, Dahlbom på Torget, Årets kock 1996
Stefan Karlsson, SK Mat & Människor, Årets Kock 1995
Henrik Norström, Lux restauranger
Malin Söderström, Restaurang Hjerta och Moderna Museet
Peter J Skogström, Mat & Vin slottsparken, Årets Kock 2006
Paul Svensson, Fotografiskas restaurang
Håkan Thörnström, Thörnströms kök

Samt i gästjuryn:
Elsa Lund Magnussen, vice ordförande LRF Värmland
Monica Sander, strategisk försäljningschef Arla

Mer information om tävlingen hittar ni på www.aretskock.se 

Även om själva tävlingen givetvis är livsnerven under dagen, vill vi gärna berätta om matmässan där alla utställare visar upp vad Värmland har att erbjuda. Det handlar om fantastiska smaker och råvaror som inte bara lockar gommen utan också producerar Värmlands vackra landskap. 

Om utställarna och om allt som sker den 17 november kan ni läsa mer på Facebook, sök på Årets Kock semifinal 17/11 Karlstad.