Semifinalerna i Årets Kock har bestått av två tävlingar med totalt 18 semifinalister som gjort upp om finalplatserna till SM i professionell matlagning 11 februari 2016 i Stockholm. Den första semifinalen genomfördes i Helsingborg och den andra på tisdagen i Karlstad. En från varje semifinal direktkvalificerade sig till finalen. Av övriga 16 semifinalister går ytterligare sex vidare till finalen. Totalt åtta kockar tävlar i Stockholms-finalen.

Direkt från semifinalen i Karlstad till finalen gick Jonas Karlsson från Noga matstudio i Stockholm. Hans tävlingsbidrag bestod av svenskt lamm med kål, gula ärtor, lök och örter.

I juryn tillsammans med kockarna fanns LRF Värmlands vice ordförande Elsa Lund Magnussen.

Parallellt med tävlingarna visade 15-talet värmländska livsmedelsproducenter upp sina produkter och bjöd på smakprover.

Thomas Sjögren, regerande Årets Kock 2015, fanns med i LRFs monter och lagade läckert av värmländska råvaror samt samtalade med lokala bönder. LRF Värmland arrangerade även föreläsningar på temat marmorering och styckning, offentlig upphandling samt ekologisk tillgång och efterfrågan.

Se och lyssna på reportage i nwt >>

Livsändning från semifinalen i Karlstad >>

Årets Kock >>