Debatten om utbudet i radion är inte helt olikt den om; - Vad gör LRF för mig? Aldrig nånsin har det varit så många specialkanaler i radion som nu. Men du är tvungen att ställa in rätt kanal och känna till när det du är intresserad av sänds annars riskerar du att missa dragspelsmusiken. Såvida du inte lyssnar på dragspelspodden. Då bestämmer du själv när och var du vill lyssna. Sveriges radio har program för alla smaker, det gäller bara att veta hur man ska hitta det man själv tycker är intressant.

Aldrig nånsin har LRF kommunicerat så mycket som nu. Aldrig förr har våra medlemmar haft så många olika spännande affärsverksamheter i sina företag som nu. Aldrig tidigare så varierade förväntningar på LRF.

Vi finns i bygdegårdar och i Land Lantbruk och i allehanda gammelmedia på samma sätt som alltid. Debattartiklar och intervjuer. Flödet där är minst lika stort som någonsin. Därutöver kommer info i din brevlåda. SMS sedan kanske 15 år. Digitala veckobrev från din LRF-region om vad som hänt och vad som ska komma i snart 20 år, och länkar till radio och annan media där LRF medverkat i debatten. Det finns speciella nyhetsbrev från LRF Kött, LRF Mjölk, LRF Skogsägarna, LRF Trädgård, LRF Växtodling, LRF Häst du kan få i din mejlbox. Om jag förstått rätt så ska den vikarierande kommunikationschefen Olle Eriksson även börja skicka ut nyhetsbrev veckovis från LRF Dragspel. Sociala medier sprider sanningar och myter och där debatteras det i alla riktningar på miljontals platser dygnet runt. Alla förväntas vara närvarande och aktiva överallt hela tiden. Förtroendevalda extra mycket, för att svara upp mot medlemmarnas förväntan om snabba svar, dessutom ska de dessutom alltid säga att jag har rätt, oavsett om jag tycker det är för mycket eller för lite dragspel, det är en rättighet som man ska kunna kräva som medlem. Kanske raljerar jag lite …

På många avdelningsårsmöten har det framförts kritik mot LRFs kommunikation. Jag tycker att kritiken i många avseenden är befogad. Inte alltid vad gäller mängden och hur och var, men jag tror vi behöver gör alla goda informations- och kommunikationsvägar bättre kända och lätta att hitta. Göra den nya kommunikationsstrategin på riktigt. Här nedan är ett litet urval länkar där du i vissa fall även kan anmäla intresse för mejl om exv pressmeddelanden. Även direktingångar för medlemmar att vara med och påverka LRFs arbete på snabbare sätt och i tätare dialog än en gång om året på avdelningsårsmötet.

Kom till kommunikationen, informationen och debatten. Hjälp till och driv organisationen framåt. Vi behöver göra kommunikationen lättare att hitta, men också se till så att kanalerna och informationen är så öppen det bara går. Det är motorn och livsnerven i folkrörelsen.

Facebook - Vi är LRF >>

Facebook - LRF Västra Sverige >>

Medlemspanelen - Var med och påverka ditt LRF >>

LRFs branschavdelningar >>

LRF - Press >>

Patrik Ohlsson
Ordförande LRF Värmland